4.8 - facebook
146 evaluări - facebook
020054 Bucharest
Interviu cu laureatul
Dr.Ciprian Pop-Began
Irina: - TOP 100 of ROMANIA este o clasificare care ia în considerare în principal recenziile clienților și popularitatea companiilor participante. Încep prin a vă întreba când și cum v-ați decis să activați în acest domeniu?
Dl. Pop-Began: - Am fost convins sa devin medic oarecum din liceu, doar că până în facultate am fost convins că o să fac cardiologie. Ulterior am fost în balanță. Nu am știut ce să aleg între cardiologie și ginecologie. Ce m-a determinat oarecum să iau latura chirurgicală a fost în anul 5. Noi suntem dependenți de cine ne îndrumă, de mentorii noștri să spun așa, iar în anul 5 asistentul de la chirurgie pediatrică m-a lăsat să intru în sala de operație și atunci am fost convins că vreau să iau și ceva medical și ceva chirurgical. O singură latură care atingea cele două din punctul meu de vedere a fost ginecologia și nu îmi pare rău că am ales asta pentru că îmi place ceea ce fac.
Irina: - TOP 100 este un proiect internațional – listele noastre de top fiind create într-un mod foarte detaliat – așa că a fi prezent în acest top nu este un lucru deloc ușor. Vă rog să-mi spuneți care este secretul dvs pentru a vă câștiga o reputație atât de bună ca aceasta pe care dvs ați obținut-o în domeniul dvs de activitate?
Dl. Pop-Began: - Eu cred că dacă îți place ceea ce faci, după aceea lucrurile se întâmplă așa cum ar trebui să se întâmple. Asta este cel mai important. Nu e ușoară medicina: nici la început și nici ulterior nu e ușoară ca să te menții la nivelul la care îți dorești să te menții, numai că ceea ce este un avantaj este dacă îți place ceea ce faci și atunci cred că asta a contribuit: faptul că îmi place și atunci încerc să văd ce aș putea îmbunătăți cu fiecare zi astfel încât să corectez ce apare ca eroare, să îmbunătățesc în funcție de ceea ce apare nou, să țin cont de ceea ce s-a întâmplat în trecut.
Irina: - TOP 100 of ROMANIA este lista cu cele mai bune 100 de companii dintr-o anumită industrie din România. După cum am înțeles-menținerea unui astfel de nivel ridicat de servicii necesită mult efort in munca dvs zilnică, așa este?
Dl. Pop-Began: - Menții calitatea în măsura în care nu te orientezi spre ceva anume. Dacă te orientezi doar spre popularitate sau doar spre a face bani, nu prea ai cum să menții calitatea, oricât de riguros ai fi, dar ține de rigurozitate, ține de efort constant pentru că este real ce se spune: un lucru obținut este doar jumătate din drum, cealaltă jumătate este să menții acel lucru, la fel și cu calitatea actului medical. De asemenea apar noi provocări în fiecare zi și chiar dacă corpul uman nu se schimbă atât de rapid trebuie să ținem cont că diversitatea există: diversitatea corpului uman și cum îmi place mie să spun: medicina nu este matematică și atunci trebuie să te adaptezi fiecărui caz în parte, dar tu îl reduci la protocoalele existente, dar din protocoalele existente încerci să extragi ceea ce ar individualiza cazul astfel încât să poți să abordezi fiecare caz cu specificitatea lui.
Irina: - TOP 100 se bazează pe satisfacția clienților și popularitatea companiei. Întrebarea mea este, cum vă mențineți motivat și concentrat tot timpul?
Dl. Pop-Began: - Trebuie să știi ce îți dorești. Nu poți atinge toate domeniile. Medicina este extrem de vastă și fiecare specialitate în parte este extrem de vastă. În primii ani experimentezi orice pentru că e nevoie de cunoaștere mai ales că ajungi să practici dacă îți place ceea ce practici, dar după aceea în primul rând trebuie să fii sincer cu tine însuți. Sunt laturi pe care le abordez în continuare, dar nu cu aceeași plăcere cu care abordez alte laturi și atunci încerc să colaborez cu colegii. La noi este dificilă colaborarea reală pentru că suntem ca instalatorii: 5 medici, 5 păreri, dar dacă tu ești sincer cu ține însuți și spui că: acest caz chiar mă depășește, deși există tendința asta de a te crede Dumnezeu și de a crede că tot ceea ce ține de latura respectivă poți să faci, ei în măsura în care reușești să fii sincer cu tine însuți, îți dai seama ce poți face și că ceea ce ar fi mai bine este să trimiți către cineva chiar dacă e de aceeași specializare cu tine mult mai specializat cu o experiență mult mai largă. Acceptarea sfaturilor constructive iarăși este un lucru benefic pentru că suntem într-o latură în care sfaturile constructive vin destul de direct. Ne asemănăm oarecum cu latura militară, adică superiorul are o anumită experiență și îți dă anumite sfarturi. Dacă tu iei din sfaturile respective ceva ce te-ar putea ajuta și treci peste criticile non constructive, tendința fiziologică este să le respingi sau să găsești o scuză. În măsură în care renunți la a găsi scuze și găsești soluții, ai un avantaj, adică siguranța între scuze și soluții este mult mai avantajoasă decât doar să găsești scuze.
Irina: - TOP 100 al României este un clasament anual. Puteți să-mi spuneți ce așteptări aveți dumneavoastră de la viitor?
Dl. Pop-Began: - Next level-ul cred că ar fi oarecum să rămână medicina o latură în care să poți accesa tot ceea ce ai nevoie să accesezi, să nu fii dependent. Merg pe principiul că schimbarea sistemului pleacă de la tine. Nu te poți raporta non stop. Da, eșți condiționat de ceea ce înseamnă sistem, dar în măsura în care condiția pe care ți-o impune sistemul medical din România o poți reduce la minim, asta este un avantaj, adică să poți să îți creezi legăturile și pârghiile, să poți să introduci ideile care să te ajute să minimalizeze sistemul și să maximizezi efectul muncii pe care îl faci tu personal este oarecum next level-ul la care sper să ajung.
Irina: - Vă rog să-mi spuneți dacă sunteți mulțumit de prezența în 2022 TOP 100 of ROMANIA. Ce ați vrea să le transmiteți clienților dvs? În cele din urmă sunteți alegerea lor.
Dl. Pop-Began: - Categoric că mă bucură! Ce vreau eu să le transmit este că totul pleacă de la comunicare și asta e valabil nu numai în medicină, dar în medicină în mod special. Dacă reușești să comunici cu medicul căruia i te adresezi, șansele să înțeleagă ce se întâmplă real cu tine dincolo de protocoale și de rigorile unor definiții este mult mai mare să se individualizeze cazul, deci să nu ignore latura comunicării de ambele părți, atât pacienta să comunice cât și ea să înțeleagă sau să nu-i fie rușine să recunoască dacă nu a înțeles o explicație care i s-a dat.
Irina: - Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și răspunsurile date, mă bucură faptul că sunteți satisfăcut de prezența în TOP 100 companii de succes din România.
Sunteți proprietarul acestei firme?
Află ce ți-am pregătit.Indicele de satisfacție
Indicele de opinie este calculat ca o medie ponderată a evaluărilor din toate portalurile de pe internet. De exemplu, dacă o firmă are un scor de 4/5 pe portalul A pe baza a 10 evaluări. Pe de altă parte, pe portalul B, a fost acordată o evaluare de 5 din 5 pe baza a 90 de evaluări. Acesta este indicatorul de opinie pe care îl calculăm:(4 / 5.10.5 / 5.90) / 100 = 9.8 / 10