Ești aici Acasă Tuning auto și chip tuning Cube performance
TOP 100 OF ROMANIA: 2024
8.7Nota finală
10Indicele de satisfacție
5 - googleMaps
5 - facebook
5.6Indice de popularitate
37 evaluări - googleMaps
3 evaluări - facebook
Cube Performance
0724 331 777
Bulevardul Eroilor 4 Hala C26
077190 Voluntari
Luni
08–17
Marţi
08–17
Miercuri
08–17
Joi
08–17
Vineri
08–17

Interviu cu laureatul

Data interviului: 03.09.2024

                                           Cube Performance

Irina Pintilie: Bună ziua! Vă mulțumesc pentru că ați acceptat să participați la acest interviu. Ați fost nominalizat în TOP100 OF ROMANIA la categoria Automobile și Transporturi, subcategoria Tuning Auto. Ne-am dori să ne povestiți cum ați ales acest domeniu de activitate.

Oncea Marian: Bună ziua! Totul a început în 2019, într-o perioadă destul de dificilă pentru mine, după un divorț și o depresie. Condusul a fost singurul lucru care mă ajuta să trec peste acea anxietate, așa că am început să particip la curse auto. Pentru a participa la curse, aveam nevoie de un service care să îmi ofere asistență la circuit. După ce am avut parte de experiențe neplăcute cu mai multe service-uri din București, am decis să deschid propriul garaj, care să ofere servicii de calitate.

Irina Pintilie: Ce apreciază cel mai mult clienții la serviciile oferite de Cube Performance?

Oncea Marian: În primul rând, seriozitatea, profesionalismul și faptul că nu sunt păcăliți. În România, este o practică comună să nu se ofere servicii de calitate. De exemplu, mi s-a cerut să plătesc 12.500 EUR pentru un motor care, de fapt, era de generație anterioară și valora doar 4.000 EUR. Noi oferim transparență totală – le arătăm clienților care sunt problemele, ce piese sunt schimbate și care sunt costurile reale. Clienții pot sta lângă mașina lor pentru a vedea totul cu ochii lor.

Irina Pintilie: Menținerea calității serviciilor la un nivel înalt implică, de obicei, un efort considerabil. Cum reușiți să faceți față acestor provocări?

Oncea Marian: Nu este ușor. Încă subvenționez service-ul, deoarece nu am ajuns încă la break-even. Nu vreau să măresc prețurile sau să scad calitatea serviciilor doar pentru a obține profit. Motivul pentru care am deschis acest garaj a fost să ofer servicii de calitate, nu pentru a mă îmbogăți.

Irina Pintilie: Ce vă menține motivat să continuați în acest ritm?

Oncea Marian: Pentru mine, acest lucru este o pasiune, nu un business. Este ceea ce îmi place să fac, iar asta mă motivează zi de zi.

Irina Pintilie: Care sunt planurile de viitor pentru Cube Performance?

Oncea Marian: În viitor, dorim să ne concentrăm mai mult pe proiectele de motorsport. În prezent, pregătim mașini pentru diverse competiții, cum ar fi drift, curse de circuit și raliuri. Ideal ar fi să ne axăm mai mult pe partea de motorsport decât pe serviciile obișnuite de service auto.

Irina Pintilie: Cum vedeți această nominalizare în cadrul TOP100 OF ROMANIA?

Oncea Marian: Este o onoare să fim recunoscuți și apreciați pentru munca noastră. Este plăcut să vezi că eforturile tale sunt apreciate de clienți.

Irina Pintilie: Dacă ați avea un mesaj pentru clienții actuali și potențiali, care ar fi acesta?

Oncea Marian: Aș dori să transmit un mesaj altor manageri de service-uri – că se poate oferi servicii de calitate fără a fi necesar să păcălești clienții sau să practici metode neconvenționale.

Irina Pintilie: Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și pentru acest interviu sincer. Felicitări pentru succesul dumneavoastră și vă dorim mult succes în continuare!

Oncea Marian: Vă mulțumesc și eu!

Sunteți proprietarul acestei firme?

Află ce ți-am pregătit.
Clic aici
"Felicitări câștigătorului!"
Compania prezentată este câștigătoarea competiției TOP 100 of Romania din categoria Tuning auto și chip tuning . Aparține primelor 100 de companii din industrie de la noi din țară.
Vezi și alte firme din această industrie
Componentele evaluării

Indicele de satisfacție

Indicele de opinie este calculat ca o medie ponderată a evaluărilor din toate portalurile de pe internet. De exemplu, dacă o firmă are un scor de 4/5 pe portalul A pe baza a 10 evaluări. Pe de altă parte, pe portalul B, a fost acordată o evaluare de 5 din 5 pe baza a 90 de evaluări. Acesta este indicatorul de opinie pe care îl calculăm:
(4 / 5.10.5 / 5.90) ​​/ 100 = 9.8 / 10

Indice de popularitate

Indicele de popularitate este numărul de recenzii pentru o anumită companie în raport cu numărul maxim de recenzii deținute de firma cu cele mai multe recenzii din acea industrie. Astfel, compania cu cele mai multe opinii obține 10 puncte pentru factorul de popularitate. Compania cu jumătate din această sumă primește 5 puncte.
Compania dvs. este în listă?
Primiți materialele dvs. de marketing
Contactează-ne
Bright Side Solutions sp. z o. o. sp. k.
ul. Ruska 22
50-079 Wrocław
Poland

contact@top100ofromania.eu

Conectați-vă

pentru a accesa subpagina laureatului